Is een draadloze router beter om een enkele frequentie of een dubbele frequentie te kiezen?

- Aug 23, 2019-

De kwaliteit van de draadloze router wordt voornamelijk onderscheiden tussen single-frequentie en multi-frequentie, multi-frequentie heeft een sterk vermogen om obstakels te penetreren en het signaal is relatief stabiel. Draadloze dekking in de gebouwradius van ongeveer 20 meter, kan alleen door een muur gaan, twee muren geen signaal. Dus kijk naar het patroon van het huis, we raden aan om multi-frequentie te kopen, zodat de signaalintensiteit beter is, de netwerksnelheid sterk wordt beïnvloed wanneer de signaalintensiteit zwak is en als de draadloze netwerken van dezelfde frequentieband elkaar overlappen met elkaar kan het interferentie tussen de signalen veroorzaken.

Zoals de naam al aangeeft, verwijst dual-band voornamelijk naar twee soorten draadloze banden: 2,4 GHZ en 5 GHZ. In vergelijking met onze gewone router zijn er meer 5 G-banden. Waarom 5 G-band verhogen? Omdat het algemene routerontwerp 2,4 GHz is.

2,4 GHz is een draadloze band die wereldwijd veel wordt gebruikt. En het gebruik van deze frequentieband zal niet worden beperkt, alle soorten draadloze producten over de hele wereld kunnen deze frequentieband gebruiken. Vanwege deze eigenschap werken de meeste draadloze producten zoals draadloze routers in deze band. De totale bandbreedte, dankzij andere draadloze banden, verbetert de algehele gegevensoverdrachtssnelheid en de overdrachtsafstand is relatief lang. Met de ontwikkeling van technologie kunnen fabrikanten 2,4 GHz draadloze producten compacter maken en het stroomverbruik verminderen. Neem bijvoorbeeld een draadloze muis, het grootste deel van de draadloze muis op de markt gebruikt nu 2,4 G-band.

Het probleem is dus dat er draadloze toetsenborden, draadloze koptelefoons en Bluetooth-apparaten op de 2,4 GHz-band draaien, waardoor deze band erg druk is. Bovendien is het gelijk aan een goede weg, maar er zijn te veel auto's om te lopen, en het begint ernstig overbelast te raken. Dus als we de draadloze router gebruiken die in de 2,4 GHz-band werkt, zullen we merken dat er vaak problemen zijn, zoals een slecht draadloos signaal, netwerkkarton, frequente uitvallers enzovoort. Er zijn veel huishoudelijke apparaten in gebruik die 2,4 GH-interferentie zullen produceren, koelkasten, computers, magnetrons, rijstkokers, enzovoort, magnetrons zijn ongetwijfeld de ernstigste interferentie voor draadloze signalen, dus in de routerplaatsing moeten we proberen alle soorten huishoudelijke apparaten.

image

Het bovenstaande is slechts één aspect en er is een serieus probleem. Nu is bijna elke router op 2,4 G-band. Wanneer we de mobiele telefoon openen om het draadloze netwerk te zoeken, zullen we merken dat er veel draadloze netwerksignalen zijn en deze signalen zullen elkaar storen. Er is een kanaalselectie-optie in de draadloze router (meestal in automatische modus, die door veel mensen misschien niet wordt opgemerkt). Er zijn 13 kanalen in de 2,4 G-band. Vanwege zijn eigen karakteristieken zullen de signalen van één kanaal de signalen van vijf aangrenzende kanalen storen. In de staat Lilun zullen slechts 1, 7 en 13 kanalen elkaar niet storen, maar ze zullen elkaar niet storen. De omringende signalen bevinden zich niet noodzakelijk op deze drie kanalen. Wat de huidige situatie betreft, is het voor ons bijna onmogelijk om niet-interferentiekanalen in de 2,4 G-band te vinden. Dus de signalen in hetzelfde gebied zullen elkaar storen. Over het algemeen is het moeilijk voor ons om een perfecte ervaring in de 2,4 G-band te krijgen. Als u op dit moment de 5.GHZ-bandmodus kiest, wordt de interferentie van deze banden effectief vermeden en wordt het draadloze signaal dienovereenkomstig verder verzonden. In de familie, behalve de dual-band router, zal bijna niets anders 5G-signalen verzenden. In de 5 GHz-band werken er 22 niet-interferentiekanalen, die veel hoger zijn dan 2,4 GHHz. Geen interferentie met het aantal kanalen. Net als een snelweg met drie rijstroken en een snelweg met 22 rijstroken, is het vanzelfsprekend welke meer ongehinderd is. Bovendien gebruikt de 5G-band over het algemeen 111AC-technologie, die een hogere bandbreedte ondersteunt. Momenteel zijn de routers die we hierboven zien Gigabit dual-band routers. We kunnen een perfectere draadloze netwerkervaring krijgen in de 5G-band.

Het antwoord is zonder twijfel: hoewel dual-band routers meestal duurder zijn, zijn ze zeker beter dan single-band (2,4 GHz) routers. Qua prestaties zijn dual-band routers veel sterker, het signaal is stabieler, de dekking is breder en de penetratie is sterker.


Een paar:De sleuteltechnologie van GPON-Dynamic Bandwidth Allocation (DBA) Volgende:GPON manier