Inleiding tot EPON-technologie

- Jul 15, 2019-

EPON, ook bekend als GEPON, werd voorgesteld door de EFM (Ethernet in de First Mile, de eerste mijl Ethernet) werkgroep opgericht in november 2000 en gestandaardiseerd in de IEEE 802.3 Ah-standaard. De focus ligt op EPON. Op het MAC-protocol, dat wil zeggen om de uitbreiding van het Ethernet MAC-protocol te minimaliseren; Het gebruikt Ethernet als de drager op de ON-laag, en de uplink gebruikt een burst-Ethernet-pakket om gegevensstromen te verzenden. Het kerngedeelte van EPON is de optische PON-zender / ontvanger-module. Het implementatieschema is om te proberen de fysieke laag PON van APON te behouden op basis van een structuur vergelijkbaar met die van APON en G. 983, en ATM-technologie te vervangen door Ethernet-technologie. Datalinklaagprotocol, een nieuwe combinatie van EPON die grotere bandbreedte, lagere kosten en sterkere zakelijke mogelijkheden kan bieden.
EPON kan zorgen voor een op en neer symmetrische 1,25 Gbps lijntransmissiesnelheid (terwijl een downlink-snelheidssysteem van 10 Gbps ook wordt bestudeerd). Hoewel het Ethernet-pakket dat door EPON wordt gebruikt, zeer geschikt is voor het hosten van IP-services, was de oorspronkelijke intentie van de IEEE om 802.3 Ah te formuleren toegang tot IP-datadiensten, en hield het geen rekening met de speciale vereisten van TDM-servicetoegang voor kloksynchronisatie, vertraging en jitter. Daarom brengt de standaard Ethernet-verpakking van EPON ook een fataal nadeel met zich mee. Het is "moeilijk om TDM-diensten zoals spraak- of circuit-type datalijnen te voeren", en het is moeilijk om te voldoen aan de QoS-vereisten op telecommunicatieniveau. Daarna, hoewel TDM over Ethernet-technologie actief is bestudeerd in binnen- en buitenland, heeft China ook de standaard in de communicatie-industrie geformuleerd: "Toegang tot netwerktechnologie-vereisten - op Ethernet gebaseerd passief optisch netwerk (EPON)". Een aantal EPON-leveranciers hebben de IEEE-standaard uitgebreid en technologische innovaties doorgevoerd in EPON met TDM-diensten en spraakdiensten. Terwijl ze datadiensten aanbieden, gebruiken ze bijvoorbeeld gereserveerde bandbreedte om spraakdiensten te bieden. Bovendien hebben een aantal EPON-leveranciers ook enkele nieuwe MAC-mechanismen ontworpen en nieuwe hardware en software toegevoegd. De strikte QoS die volledig voldoet aan de vereisten van de TDM-business, ondervindt echter aanzienlijke moeilijkheden, die bepaalde beperkingen hebben opgelegd aan de toepassing van EPON.
Ongeveer 50 fabrikanten zijn actief op de Chinese industriële beursmarkt. Er zijn ongeveer 15 buitenlandse fabrikanten op de Chinese industriële beursmarkt, 3 tot 4 Taiwanese bedrijven en ongeveer 30 lokale fabrikanten. Lokale fabrikanten zijn meestal lokale merken. SHENZHEN OPTFOCUS TECHNOLOGY CO .. LTD is een professionele fabrikant van industriële schakelaars. Het integreert R&D, productie en verkoop. De producten omvatten Ethernet-switches van industriële kwaliteit, fiber-transceivers van industriële kwaliteit en draadloze communicatiemodules.

Een paar:Wat betekent AP-isolatie in draadloze routers Volgende:Algemene kennis van glasvezel, optische module en afwerking van de optische interface (tweede glasvezelconnector)