Hoe optische vezelrouters aan te sluiten en te installeren

- Aug 24, 2019-

Met de populariteit van optisch breedband, gebruiken veel families nu optisch breedband. Veel netizens kunnen echter dergelijke twijfels hebben, na het vervangen van de glasvezel breedband, zullen de installatie en verbinding van het glasvezelnetwerk en de router hetzelfde zijn als voorheen? In feite is de basis hetzelfde, de volgende computer Pepsi-netwerk kleine editie gekoppeld aan de nieuwste optische vezel router verbindingsmethode diagrammen, ik geloof dat je kunt lezen in seconden.

image

In feite is de glasvezel breedband hetzelfde als onze vorige verbinding. De belangrijkste apparaten zijn optische kat, router en computer. De verbindingsmodus is hetzelfde als de vorige gewone breedband. Dat wil zeggen, de externe glasvezelkabel wordt in de ingangssleuf van de optische kat gestoken en vervolgens wordt de uitgang van de optische kat via de rootkabel verbonden met de WAN-poort van de router. Ten slotte wordt een netwerkkabel gebruikt om de L AN-poort van de router te verbinden met de netwerkkaartinterface van de computer en is de installatie van de glasvezelrouter voltooid.

Voor sommige optische gebruikers is er mogelijk geen optische kat. Als deze in de binnenunit is geïntegreerd, kan de entry-level glasvezelnetwerkkabel rechtstreeks worden aangesloten op de WAN-poort van de router.

Het bovenstaande is de illustratie van de verbindingsmethode van de optische vezelrouter. De router-instellingsmethode is hetzelfde als de vorige manier. Dit wordt hier niet geïntroduceerd.

Installatie van glasvezelrouter

Stap 1. Verbind de WAN-poort van de router met een LAN-interface van de photocat.

Stap 2. Reset de router en druk op de Reset-knop op de router met pinnen en andere items.

Stap 3: Open de browser, voer 192.168.1.1 in de adresbalk in, open de beheerinterface van de router, voer het account in, wachtwoord inloggen, het standaardwachtwoord van het routeraccount is: admin kleine letters.

Stap 4. Klik op het linker functiemenu "Setup Wizard", selecteer "Dynamic IP" en ga dan naar de volgende stap.

Stap 5. Stel SSID en draadloos wachtwoord in en klik op Volgende.

Stap 6. Klik op "Finish" en de router zal automatisch opnieuw opstarten.

Stap 7. Na opnieuw opstarten, opnieuw inloggen bij routerbeheer, punt netwerkparameters "LAN-poortinstellingen" invoer IP-adres: 172.168.1.1, opslaan. Dat is om de oorspronkelijke 192.168.1.1 te veranderen in een nieuw netwerksegment. Omdat de Telecom Optical Cat hetzelfde netwerksegment is, kan de router niet hetzelfde zijn als de Optical Cat.


Een paar:Gigabit optische poort Zelfonderhandeling Volgende:Ondersteunt EPON passief optisch netwerk verbindingen op meerdere niveaus?