Hoe dubbele frequentie routing en single-frequentie routing te overbruggen (deel 2)

- Aug 26, 2019-

In het laatste artikel hebben we geleerd wat overbruggen betekent. Dit artikel gaat over de rol van overbruggingsrouters.

image

In de CISCO-router met transparante bridging kan het gebruik van Spanning Tree Protocol de uitzendstorm door bridging voorkomen. Spanning tree protocol definieert de communicatie vorm van elke bridge in het netwerk via "Bridge Protocol Data Units". De logische structuur is als een boom. Elke brug is een tak van de boom en heeft zijn eigen padwaarde, brug-ID en prioriteit. De brug met de laagste prioriteit is de root. Als de prioriteit hetzelfde is, wordt de brug met de laagste brug-ID gekozen. Pakketten worden verzonden via het pad dat wordt gevormd door de rootbrug en andere bruggen, en de bovenste brug blokkeert de interface en ontvangt alleen BPDU-pakketten, waardoor het probleem van de diffusie van uitzendingen effectief wordt opgelost.


Een paar:Oorzaken en oplossingen van veelvoorkomende fouten in optische vezelzendontvangers Volgende:Hoe te zien of de schakelaar kapot is