Hoe werkt Ethernet Switch?

- Apr 26, 2017-

De werkbasis van Ethernet Switch is Ethernet-pakketstructuur. Het Ethernet-pakket is een vast formaat, maar de lengte is variabel. In de pakketkop zijn er verschillende inhoud, zoals bestemmings-MAC-adres, bron MAC-adres en informatielengte. Momenteel is het gebruik van meer Ethernet-switches Layer 2 (OSI second layer) switches , dat wil zeggen op basis van het Ethernet MAC-adres om uit te wisselen.


Ethernet- schakelbesturingsschakeling ontvangt een Ethernet-pakket (van een poort), herkent direct zijn geheugen in de adreslijst (MAC-poortnummer) om de bestemming MAC NIC op welke poort te bevestigen en vervolgens het pakket Verzonden naar de poort, als de bestemmings MAC Het adres is de eerste keer en wordt vervolgens naar alle poorten uitgezonden. De Ethernet switch schakelt de MAC-adrespoortnummer tabel op volgens het bron MAC-adres in het Ethernet-pakket. Wanneer elke computer is ingeschakeld, stuurt de bovenstaande NIC periodiek het gratis pakket of het signaal uit. De Ethernet-switch kan dat leren. En het MAC-adres, het zogenaamde automatisch adres leren verwijst naar de betekenis van de zogenaamde automatische leeftijd update (Auto-aging), verwijst naar een bepaalde tijd, het MAC-adres heeft niet gezien Een pakket uitgegeven, het MAC-adres van de "MAC-poortnummertabel", wordt dit MAC-adres als een nieuw adres behandeld als het weer verschijnt.


Het grootste verschil tussen Ethernet Switch en Ethernet HUB is dat de Ethernet-switch memorizes welke gebruiker (dat wil zeggen wat MAC-adres) hangt op welke poort, dat wil zeggen een adreslijst op de Switch. Elk item in de tabel is voornamelijk MAC-adres en poortnummer. Wanneer de Switch een pakket van een poort ontvangt (we zullen het uitzendpakket niet bespreken), zal het twee acties uitvoeren op de adres tabel: één is om te controleren of het MAC-adres van het pakket in de adreslijst staat, zo niet The MAC-adres wordt toegevoegd aan de adres tabel, zodat het MAC-adres in de toekomst weet welke poort; Ten tweede, controleer of het MAC-adres van het pakket in de adreslijst staat, als het MAC-adres in de adreslijst staat, dan wordt het pakket naar de betreffende poort verzonden. Als het MAC-adres niet in de adreslijst staat, wordt het pakket naar alle andere poorten gestuurd (behalve de bronpoort), die overeenkomt met het pakket dat een uitzendpakket is.


Voor uitzendpakketten is Ethernet Switch en Ethernet HUB werk hetzelfde, er is geen verschil.


Verander het proces dat we weten dat:

① Schakelaar is gebaseerd op het Ethernet-pakket dat is ontvangen van de poort om te weten welk MAC-adres in welke poort, als het MAC-adres nooit Ethernet-pakketten heeft uitgegeven, de Switch het MAC-adres in welke poort niet kent.

② omdat er een adreslijst op de Switch staat welke MAC-adres moet registreren in welke poort, dus voor niet-uitzendpakketten, Switch en HUB als niet hetzelfde als het pakket dat naar alle poorten is verzonden, alleen het pakket dat naar de corresponderende poort is verzonden, Zo kunnen dus niet-verwante poorten parallel communiceren, waardoor een hogere snelheid dan HUB wordt toegekend. HUB is anders, of het pakket een uitzendpakket is. Ye Hao, niet-uitzendpakketten Ye Hao, HUB door uitzendpakketverwerking, zodat gebruikers alleen seriële operatie kunnen delen, de communicatiebandbreedte delen.

③ Schakelaar heeft de functie van automatisch adresonderwijs. Het updates automatisch de inhoud van de MAC-adres tabel volgens het MAC-adres van het ontvangen Ethernet-pakket. Hoe langer de Switch de tijd neemt, hoe meer MAC-adressen het leert, en het onbekende MAC Hoe minder het adres, hoe minder het uitzendpakket (als het bestemmings MAC-adres onbekend is, dan het pakket voor uitzendpakketverwerking), hoe sneller het pakket de snelheid.

④ Schakelaar is over het algemeen een automatische leeftijdsfunctie, dat wil zeggen voor een MAC-adres in de adreslijst, als het pakket niet meer dan een bepaalde periode van het MAC-adres is ontvangen (dat wil zeggen dat het adres niet is aangegaan), de MAC-adres van het adres Wanneer het pakket is verwijderd en het pakket met het bestemmingsadres is, wordt het MAC-adres geconstateerd, zal de Switch het pakket verwerken en herlezen.

Een paar:PoE schakelt de stroomvoorzieningsbereik in Volgende:Wat is ethernet switch?