GPON technologie introductie

- Jul 15, 2019-


GPON (Gigabit passief actief netwerk) wordt Gigabit-compatibel PON Gigabit / Gigabit passief vezelnetwerk genoemd en is ook een passief passief vezelnetwerk. De GPON-service is een uitbreiding van BPON. Vergeleken met andere PON-standaarden biedt de GPON-standaard een ongekende hoge bandbreedte (afnamesnelheid van bijna 2,5 Gbps) en zijn asymmetrische kenmerken kunnen geschikter zijn voor de markt voor breedbanddatadiensten; Het biedt QoS full-service beveiliging, met ATM-briefelementen en / of GEM-frames, met een goed serviceniveau, QoS-garantie en full-service toegangsmogelijkheden; Bij het hosten van GEM-frames kan de TDM-business worden toegewezen aan GEM-frames, en het standaard 8kHz (125μs) -frame kan de TDM-business direct ondersteunen. Als een technische standaard op telecommunicatieniveau, stelt GPON ook beschermingsmechanismen en complete OAM-functies op toegangsniveau vast. De maximale downlink-transmissiesnelheid kan oplopen tot 2.488 Gps, de maximale uplink-transmissiesnelheid kan 1.244 Gbps bereiken en de transmissieafstand kan 20 tot 37 kilometer bedragen. Daarom heeft het vele kenmerken zoals hoge bandbreedte, hoge snelheid, efficiënte transmissie, grootschalige dekking en rijke gebruikersinterface. Daarom wordt het door de meeste operatoren beschouwd als een ideale technologie om de breedband en geïntegreerde transformatie van de toegangsdienst te realiseren.
Als een flexibele breedbandtoegangstechnologie voor glasvezel voorgesteld door ITU-T, in de GPON-standaard, omvatten de soorten services die GPON moet ondersteunen datadiensten (Ethernet-services, inclusief IP-services en MPEG-videostreams) en PSTN-services (POTS, ISDN) services), speciale lijnen (T1, E1, DS3, E3 en ATM-services) en videodiensten (digitale video), kunnen voldoen aan VoIP voor meerdere gebruikers, multi-videostreams met behulp van MPEG-2 of -4 specificaties (zoals IPTV) en televisie met standaardresolutie (SDTV) of high-definition televisie (HDTV) en high-speed internettoegang voor meerdere gebruikers en andere vereisten voor "integratie met drie netwerken". De multi-service mapping in GPON wordt verzonden naar ATM-cellen of GEM-frames om QoS-garanties te bieden voor verschillende bedrijfstypen. GPON hanteert over het algemeen een boom (of boom) topologie. Als bedrijfsbescherming en kanaalbescherming vereist zijn, kan een beschermingsring worden toegevoegd om sommige optische netwerkterminals ONT te beschermen.
Het bestaat uit de Optical Line Terminal OLT (Operation Line Terminal), de Optical Network Terminal ONT (Operation Network Terminal) / ONU (Operation Network Unit) en de cirkelvormige (of boomvormige) topologie van het passieve lichtnetwerk PON. OLT bevindt zich in de centrale computerruimte en biedt wide-area netwerkinterfaces omhoog, inclusief GbE, OC-3 / STM-1, DS-3, enz. Neerwaarts naar PON kan het 2.488 Gbps optische interfaces bieden. ONT / ONU wordt op de gebruikersterminal geplaatst en biedt gebruikers 10/100 BaseT, T1 / E1, DS-3 applicatie-interfaces. De optische interfacesnelheid voor PON is 155 Mbps, 622 Mbps en 1.244 Gbps.
En 2.488 Gbps en andere opties. De richting van OLT naar ONT / ONU is in neerwaartse richting, met behulp van de transmissiemethode voor de gegevensstroom die wordt uitgezonden via uitzending; In de uplink-richting wordt tijdverdeling meervoudige toegangstechnologie gebaseerd op statistische multiplexing aangenomen. PON kan de volledige duplex-overdracht van gegevensstromen bestrijken met behulp van CWDM (Coase Wavelength Division Ltiplexing) via multiplexing met ruwe golfverdeling.

Een paar:Analyse van GPON- en EPON-tijdsynchronisatietechnologie (deel 3) Volgende:Interfacetypen van netwerkverbindingsapparaten (deel 1)