GPON-normen en -typen

- Jul 17, 2019-

In de GPON-standaard wordt duidelijk gespecificeerd dat de te ondersteunen soorten diensten datadiensten (Ethernet-diensten, inclusief IP-diensten en MPEG-videostreams), PSTN-diensten (POTS, ISDN-diensten), specifieke lijnen (T1, E1, DS3) omvatten. , E3- en ATM-services) en videodiensten (digitale video). De multi-service mapping in GPON wordt verzonden naar ATM-brieven of GEM-frames, waardoor overeenkomstige QoS-garanties worden geboden voor verschillende bedrijfstypes.
Type GPON
GPON-gerelateerde eindproducten zijn in principe vergelijkbaar met EPON en zijn hoofdzakelijk onderverdeeld in drie typen:
1) FTTH / FTTO-terminals zoals FTTH / FTTO, die voornamelijk voor grote klanten en commerciële gebruikers zijn, worden in het algemeen SFU / SBU ONU genoemd. De AAN-poort wordt direct na het invoeren van het overbelichtingsapparaat verbonden met de ONU van de gebruiker. Een ONU wordt slechts door één gebruiker gebruikt. De gebruikersdataservice is uplink via de FE- of GE-mond. De beveiliging is goed en de kosten zijn hoog. Het is in het algemeen gericht op high-end gebruikers en commerciële gebruikers.
2) FTTB-terminals, zoals FTTB, die voornamelijk geconcentreerd zijn in nieuwbouwgemeenschappen of luxe woonwijken, worden in het algemeen MDU (LAN) ONU genoemd. Over het algemeen delen enkele tot tientallen huishoudens een ONU-terminal. Gebruikersdatadiensten kunnen ook grote toegangsbandbreedte bieden via de FE-poort.
3) Voor geconcentreerde low-end woonwijken, fabrieksgebieden voornamelijk FTTC en andere terminals, in het algemeen aangeduid als MDU (DSL) type ONU. Over het algemeen delen tientallen tot honderden huishoudens een ONU-terminal. Gebruikersdatadiensten zijn uplink via kabels om toegangssnelheden te bieden zoals ADSL / ADSL2 +.
SHENZHEN OPTFOCUS TECHNOLOGY CO .. Van de eerste glasvezelzendontvanger tot de huidige serie POE-schakelaars en andere optische transmissieproducten, van de originele domme producten tot de nu volledig intelligente producten, sommige producten zijn een van de top tien van China's bekende merken binnengegaan.

Een paar:Op NDIS Volgende:Wat is het verschil tussen een GPON en een kat?