GPON toegangsvoordeel

- Sep 27, 2019-

Passief optisch netwerk (PON) is een puur medium netwerk dat de elektromagnetische interferentie en blikseminslag van externe apparatuur vermijdt, het faalpercentage van lijnen en externe apparatuur vermindert, de betrouwbaarheid van het systeem verbetert en onderhoudskosten bespaart. PON is een langetermijntechnologie die wordt verwacht door de onderhoudsafdeling van de telecommunicatie. De voordelen van een passief optisch toegangsnetwerk zijn belichaamd in de volgende aspecten:  

image

(1) Het passieve optische netwerk is klein van formaat, eenvoudig in apparatuur, laag in installatie- en onderhoudskosten en relatief klein in investering.  

(2) Passieve optische apparaten zijn flexibel in netwerken en kunnen boom-, ster-, bus-, hybride en redundante netwerktopologieën ondersteunen.

  (3) Installatie is handig. Het heeft binnen- en buitenmodellen. De buitenvorm kan direct aan de muur worden gehangen of op de "H" -paal worden geplaatst, zonder een computerruimte te huren of te bouwen. Het actieve systeem heeft foto-elektrische en elektro-optische conversie nodig en de kosten van apparatuurproductie zijn hoog. Om speciale locaties en ruimtes te gebruiken, is het probleem met de externe voeding moeilijk op te lossen en is de dagelijkse onderhoudswerkzaamheid groot [4].  

(4) Passieve optische netwerken zijn geschikt voor point-to-multipoint-communicatie en alleen passieve splitters worden gebruikt om optisch vermogen te distribueren.

  (5) Passief optisch netwerk is een puur medium netwerk dat elektromagnetische interferentie en bliksem volledig vermijdt en is zeer geschikt voor gebruik in gebieden met barre natuurlijke omstandigheden.  

(6) Uit het oogpunt van technologische ontwikkeling is de uitbreiding van een passief optisch netwerk relatief eenvoudig, vereist geen transformatie van apparatuur, heeft slechts een upgrade van apparatuur nodig, eenmalige aanschaf van hardware, langdurig gebruik, dat de basis legt voor optische vezel huishouden, en garandeert investeringen van gebruikers.


Een paar:OLT fysieke samenstelling Volgende:1677/5000 Dit is de ontwikkeling van FTTX in de regio Azië-Pacific en China in de afgelopen jaren