Functie en classificatie van optische vezelzendontvangers

- Sep 16, 2019-

Optische transceiver is een Ethernet-transmissie media conversie-eenheid die twisted pair-signaal op korte afstand en optisch signaal op lange afstand uitwisselt. Het wordt op veel plaatsen ook Fiber Converter genoemd. Producten worden over het algemeen gebruikt in praktische netwerkomgevingen waar Ethernet-kabels niet kunnen worden afgedekt en optische vezels moeten worden gebruikt om de transmissieafstanden te vergroten, en ze bevinden zich meestal in toegangslaagtoepassingen van breedband MAN, zoals high-definition videobeeldoverdracht voor het bewaken van beveiligingsprojecten en help de laatste kilometer optische vezels te verbinden met MAN en verder. Laagnetwerk speelt ook een grote rol.

I. De rol van optische vezelzendontvangers

Optische zendontvangers worden over het algemeen gebruikt in de werkelijke netwerkomgeving waar de Ethernet-kabel niet kan worden afgedekt en de transmissieafstand moet worden vergroot door optische vezels. Ze spelen ook een belangrijke rol bij de aansluiting van de laatste kilometer optische vezels op het grootstedelijk netwerk (MAN) en het buitenste netwerk. Met optische transceivers moet het systeem worden geüpgraded van koperdraad naar glasvezel, wat een goedkope oplossing biedt voor gebruikers die geen geld, mankracht of tijd hebben. De functie van optische zendontvanger is het omzetten van het elektrische signaal dat we willen verzenden in optisch signaal en het uitzenden. Tegelijkertijd kan het het ontvangen optische signaal omzetten in een elektrisch signaal en invoeren in ons ontvangende uiteinde.

Classificatie van optische zendontvangers

  1. Van nature

image

Volgens de eigenschappen van optische vezels kan het worden onderverdeeld in multi-mode optische transceivers en single-mode optische transceivers. Het verschil tussen hen is dat de transmissieafstand verschillend is. Multimode-transceivers hebben over het algemeen een zendafstand van 2 km tot 5 km, terwijl single-mode transceivers een bereik van 20 km tot 120 km kunnen afleggen.

2. Distributie door gegevens te ontvangen en te verzenden

Zendontvanger met enkele vezel en zendontvanger met dubbele vezel worden geclassificeerd volgens de vereiste optische vezels. Zendontvanger met enkele vezel ontvangt de verzonden gegevens en verzendt deze op één optische vezel, terwijl zendontvanger met dubbele vezel de verzonden gegevens ontvangt en verzendt deze op één optische vezel.

3. Distributie via netwerkbeheer

Volgens netwerkbeheer kan het worden onderverdeeld in glasvezelzendontvanger van het netwerkbeheertype en glasvezelzendontvanger van het niet-netwerkbeheertype.

4. Volgens het type beheer

Afhankelijk van het type beheer, kan het worden onderverdeeld in twee typen: netwerkbeheer Ethernet optische vezel transceiver en niet-netwerkbeheer Ethernet optische vezel transceiver. De Ethernet-glasvezel-transceiver voor netwerkbeheer ondersteunt netwerkbeheer op telecommunicatieniveau, terwijl de Ethernet-glasvezel-transceiver voor niet-netwerkbeheer de modus van poortwerking instelt via de hardwareknop, namelijk plug-and-play.

5. Volgens de manier van werken

Volgens de werkmodus betekent full-duplex dat wanneer gegevensoverdracht en -ontvangst worden omgeleid door twee verschillende transmissielijnen, beide zijden van de communicatie tegelijkertijd kunnen verzenden en ontvangen. Een dergelijke verzendmodus is full-duplex.


Een paar:Werkingsprincipe en toepassingsbereik van glasvezelzendontvanger Volgende:Structuur van FTTX (3)