FTTH Structuur En Componenten

- Apr 14, 2017-

Snelle, lage-latency en high volume informatie communicatie groeit wereldwijd snel, wat ook de behoefte aan goedkope high-speed toegang voor miljoenen internetgebruikers en klanten vergroot.


Wat is de oplossing?

Internet Service Providers bleek dat Fiber To The Home de toekomstvrije oplossing is die dit probleem kan oplossen.

FTTH is een van de belangrijkste technologieën voor de netwerken van vandaag en van de toekomst, omdat het niet alleen de toegang tot bandbreedte vergroot, maar ook de kosten van apparatuur en onderhoud verlaagt en de kwaliteit van de dienstverlening intensief wordt verbeterd.

Projecties geven aan dat het internetgebruik van de individuele gebruiker 100 Mbps bedraagt en uiteindelijk naar 1Gbps gaat. En glasvezel is het enige transmissiemedium dat dergelijke snelheden op lange afstanden kan ondersteunen.


FTTH Networks Architecture

Er zijn twee soorten FTTH architectuurcategorieën Actief Optisch Netwerk (AON) en Passief Optisch Netwerk (PON) .

Op dit punt zou je vragen, is er een verschil?

Volgens de Fiber Optic Association zijn Active Optical Networks de makkelijkste manier om huizen met vezel te verbinden, omdat

Fiber verbindt huizen met de ISP. Maar hoewel het de maximale bandbreedte biedt, is het meestal duur omdat het van elke woning een speciale vezel nodig heeft.

In plaats daarvan maken passieve optische netwerken het mogelijk om dure vezelcomponenten te delen door het gebruik van splitters, die een input delen en het mogelijk maken om diensten naar verschillende woningen uit te zenden.

FTTH_GPON_Structure_1_grande.png

Daarom biedt PON architectuur meer voordelen omdat een enkele gedeelde optische vezel meerdere gebruikers kan ondersteunen.FTTH Netwerkapparatuur

FTTH-implementaties vereisen veel planning en elementen om uit het Access Node te worden uitgebreid naar de abonnees.

In een glasvezelnetwerk zijn er twee basiselementen:

Een optische lijnterminal (OTL) die zich bevindt aan de ISP-kant en een optische netwerkeenheid (ONU) die op de klant geplaatst is.

De verbinding tussen deze twee elementen is gemaakt met zowel optische als niet-optische apparatuur en componenten.

Niet-optische apparatuur bestaat uit

 • Hardware

 • Kasten

 • Patchpanelen

 • Fiber sluitingen

 • Pedalen

En als het gaat om optische componenten hebben we het over splices, koppelingen en adapters, connectors, vezelkabels, connectors, splitters, patchcords, dropkabels en drop terminals.


Passieve apparatuur

Vezelkabels

Het installeren van glasvezelkabels is een van de duurste procedures bij het implementeren van een PON-netwerk. Kabelinstallatie kan ondergronds (begrafenis), binnenkanalen en op palen en torens (lucht) zijn.

fiber cable.jpg


Splitters

Volgens de Fiber Optics Association nemen deze passieve elementen een input en verdelen ze om het signaal naar meerdere gebruikers te sturen, wat de kosten drastisch vermindert.

Connectoren   

Simplex-connectors zijn het meest gebruikt in FTTH-implementaties.

De meest voorkomende gebruikt zijn:

 • SC / APC

 • ST / APC

 • LC / APC

connectors.jpg

Multifiber connectors krijgen ook populariteit, omdat ze tegelijkertijd van 4 tot 72 vezels kunnen vasthouden, de MTO de meest populaire.

Het meest voorkomende connectortype dat wordt gebruikt in het PON-netwerk is de APC-aansluiting (Angle Physical Contact), omdat het 8 graden gepolijst ferrule verlies vermindert:

 • Retourverlies: -60 dB.

 • Typisch verlies: 0,5 dB.

Dat voorkomt transmissieproblemen. APC connectors kunnen zeker worden geïdentificeerd door hun groene kleur.


Maar hoe passen de vezelverbindingen?

Voor glasvezelverbindingen om elkaar te verzekeren, hebben ze koppelingen nodig, ook wel adapters genoemd. Deze elementen komen in verschillende uitvoeringen, waardoor eenvoudige of duplexkabels kunnen worden aangesloten.

connector coupler.jpg

Fiber-optic koppelingen zijn ook ontworpen voor multimode en single mode kabels en worden meestal gebruikt om kabels met vergelijkbare connectors aan te sluiten


Maar hybride glasvezelkoppelingen accepteren ongelijke connectors, zodat u kunt praten:

Fiber-optische koppelaarsoorten zijn zo divers als glasvezelverbindingen. Ze kunnen FC, LC, SC, ST en MT-RJ zijn en ze hebben ook verschillende kleuren, afhankelijk van hoe de connector harnas is gepolijst:

 • Groen is voor APC

 • Blue is voor single mode PC en UPC

 • Beige is voor multimode PC en UPC

Net als bij connectors zijn SC / APC koppelingen samen met ST / APC en LC / APC de meest gebruikte glasvezelkoppelingen in FTTH passieve optische netwerken.


FTTH vakken

ftth box.jpg

De FTTH-raad wijst erop dat bij kabels (huizen, grote en kleine bedrijven) dropkabels typisch eindigen op de constructie en extern naar een eindvak gaan.

Beëindigingsdozen zijn uitgerust met:

 • Splice Trays: Laat vezels van buitenkabels splitsen aan pigtails die dan verbonden worden met de Optische Netwerkunit (ONU), het punt waar het passief netwerk eindigt en de actieve apparatuur is geïnstalleerd.

 • Fiber-optic koppelingen om de verbinding mogelijk te maken.

Beyondtech levert koppelingen in simplex en duplex stijl voor single mode en multimode toepassingen. SC / APC-koppelingen zijn een van de meest betrouwbare soorten adapters, en daarom worden ze naast LAN in grote lijnen gebruikt in LAN, WAN en CATV systemen.


Een paar:Voordelen Flow Eruption High-end optische module markt in hoge groei Volgende:No