Vijf belangrijke punten voor FTTH-constructie

- Jul 04, 2019-

Er is een sleutel voor nodig om alles te doen, alleen om op het punt te komen dat je je geen zorgen maakt over gezond verstand. Wat de kleine editor vandaag wil zeggen, is dat er in het FTTH-project verschillende belangrijke elementen moeten worden gevolgd. Zolang deze sleutelelementen worden begrepen, hebben ze al meer dan een half succes bereikt. Verhoog de bouwsnelheid en reserveer voldoende ruimte voor upgraden of uitbreiden, waardoor de ruimte voor duurzame werking en upgrade van het netwerk effectief wordt uitgebreid. De elementen die in het FTTH-project moeten worden gevolgd, zijn de volgende:
1, de locatie van de spectrometerlocatie
In passieve optische netwerken speelt de locatie van de spectrometer een cruciale rol bij de uitvoering van het project. De spectrometer is een passief apparaat dat geen stroom nodig heeft om goed te werken. Daarom zijn er niet veel zorgen over siteselectie en installatie. Het is alleen nodig om aandacht te besteden aan de pijplijn en gebruikersdistributie. De locatie van de spectrometerinstallatie wordt meestal niet in de computerruimte geplaatst. Het wordt meestal geselecteerd in een lichtverdeelkast die dichter bij de gebruiker staat en de omringende gebruikers zijn dichter. Als de spectrometer in de computerruimte voor gecentraliseerde spectroscopie wordt geïnstalleerd, worden de voordelen van PON helemaal niet weerspiegeld.
De juiste locatie van de spectrometer-installatielocatie kan de volgende voordelen opleveren:
1) Bespaar ruimte voor kabelinvesteringen in glasvezelverdeelkasten
Redelijke locatiebepaling van de spectrometer kan de investering in optische kabels aanzienlijk besparen. Neem een 24-aderige kabel als voorbeeld. Als de spectrometer in de computerruimte wordt geïnstalleerd, wordt de 24-aderige kabel alleen gebruikt om de computerruimte met de verdeelkast van de gebruiker te verbinden. Er kunnen slechts 24 gebruikers worden geopend. Als het echter wordt gebruikt om de centrale computerruimte te verbinden met een buitenspectrometer, kan het 1536 huishoudens dekken volgens de 1:64 spectroscopische verhouding. Met andere woorden, indien correct geïnstalleerd, kan een 24-aderige kabel worden gebruikt in plaats van een 1536-aderige kabel.
2) Bespaar ruimte in de ruimte en verbeter beheerfuncties.
De buiten geplaatste lichtafscheider kan ruimte in de machinekamer besparen.
2, de locatie van de computerruimte
In een puur FTTH-project kan maximaal één computerruimte nodig zijn. Omdat de bouw van het computerlokaal stroomverwerving, beheer, bediening, back-up stroomvoorziening, airconditioning, enz. Omvat, zal dit de bouwkosten en bedrijfskosten aanzienlijk verhogen. Normaal gesproken zal de operator de FTTH-ruimte in geen enkele cel instellen, tenzij de computerruimte in de buurt te ver van de gebruiker verwijderd is. Op dit moment installeren operators meestal hoogstens optische verdeelkasten of glasvezelkabelkasten in de cel.
3, gecentraliseerd spectroscopisch
Operators voeren meestal in de buurt van gebruikers gecentraliseerde spectrofotometrie uit. Dit is een soort bescherming voor investeringen en de uitbreiding van de spectrometer kan worden uitgevoerd volgens de openingssituatie van de gebruiker. Met andere woorden, wanneer het aantal gebruikers in de vroege periode relatief klein is, kunt u een iets minder lichtsplitter kopen en met de opening van het aantal gebruikers, zal het aantal lichtsplitters geleidelijk toenemen. Het wordt echter aanbevolen om voldoende ruimte voor uitbreiding te overwegen bij het ontwerpen in de vroege stadia.
4, verminder het type kabel
Om de implementatie en het beheer te vergemakkelijken, zullen meer dan twee soorten optische kabels (met uitzondering van inkomende optische kabels) niet worden gebruikt in een goed ontworpen passief optisch netwerk. Deze kabel verwijst hoofdzakelijk naar de middelste ruimte naar de gebruikersverdeelkast. In het voltooide project van Rosenberg kunnen slechts twee optische kabels worden gebruikt van de centrale computerruimte tot zelfs de vloerdistributiebox. Het verminderen van het type glasvezelkabel is bevorderlijk voor het verbeteren van de lengte van de glasvezelkabel die moet worden gebruikt, en het is bevorderlijk voor het vermogen van fabrikanten om een snelle reactie en prijsconcurrentievermogen te bieden.
5, gemakkelijk uit te breiden
Momenteel kan de spectroscopische verhouding van EPON of GPON inderdaad 1:64 zijn, met andere woorden, een PON van het lokale apparaat kan 64 gebruikers hebben. En volgens de normen van 10G-EPON en 10G-GPON, zal de spectroscopische verhouding 1: 128 bereiken. In de huidige implementatie van de operator zal de spectroscopische verhouding echter niet direct 1:64 in het project worden bereikt. De meestal gebruikte spectrometer is 1:32. Het gebruik van een 1:64 spectroscopische verhouding betekent dat de gemiddelde bandbreedte van EPON slechts 16M per gebruiker kan bereiken.
Als gebruikers over het algemeen de bandbreedte moeten vergroten, lijken ze te zijn uitgerekt. Volgens de high-definition digitale tv-standaard is de conservatieve bandbreedte die vereist is om 1080P-programmatransmissie op het netwerk te bereiken 22M. Als volgens de huidige volledige configuratie, wanneer de gebruiker in het algemeen vraagt om de bandbreedte te vergroten tot 20M of 30M, het bestaande netwerk helemaal niet aan de behoeften kan voldoen en het is noodzakelijk om de actieve netwerkapparatuur te upgraden naar 10G-netwerk. Upgrades moeten leiden tot verspilling van bestaande activa en enorme herinvesteringen. Daarom wordt onder normale omstandigheden nog steeds aangeraden om het gebruik van 1:32 optische splitter door gebruikers te overwegen, wat de levensduur van het huidige netwerk effectief kan verlengen en klanten een beter investeringsrendement kan bieden.
Een goed plan moet gericht zijn op geïdentificeerde projecten en afgestemd zijn op de behoeften van ontwikkelaars en eigenaars. Een goed plan is een netwerk dat gemakkelijk te implementeren is, gemakkelijk te onderhouden is, eenvoudig kan worden geüpgraded en uitgebreid en de effectieve investeringsperiode volledig kan verlengen. Professionele FTTX-schemaproviders kunnen gebruikers professionele pre-consultatie en post-sales training begeleidingsdiensten bieden. Aangepaste services maken het totale projectplan van ontwerp tot implementatieproces, zodat klanten niet de beste zorg hebben en de systeemwaarde maximaliseren.
De belangrijkste elementen die het FTTH-project moet volgen, zijn de bovenstaande vijf. Lezers moeten met deze vijf factoren rekening houden bij de implementatie van het FTTH-project om de kwaliteit van het project te verbeteren.
SHENZHEN OPTFOCUS TECHNOLOGY CO .., LTD.
Houd u aan het serviceniveau van "Quality First, Customer First", welkom om te bellen, bellen op +86 -19925421817

Een paar:Glasvezel, optische module en optische interface veelgebruikte kennisafwerking (het derde deel van de parameters van de optische vezelkenmerken) Volgende:Toepassing van industriële schakelaars in distributieautomatisering