Glasvezel snelconnector begrip van gezond verstand

- Jun 01, 2018-

Algemene kennis van glasvezel-snelkoppelingen Het is duidelijk dat veel mensen niet weten wat een glasvezelconnector is of wat het kan doen, en de implementatie ervan is heel gewoon in ons leven. Hier komen we tot een eenvoudige blik!

De prestaties van de optische vezelconnector zijn in de eerste plaats optische prestaties. Bovendien moeten ook de uitwisselbaarheid, herhaalbaarheid, treksterkte, temperatuur en aantal stekkers en onttrekkingen van de optische vezelconnector worden overwogen.

1, optische prestaties

De optische prestatie-eisen van glasvezelconnectoren zijn hoofdzakelijk het invoegverlies en retourverlies, twee van de meest elementaire parameters.

Invoegverlies of verbindingsverlies verwijst naar het verlies van het effectieve optische vermogen van de verbinding als gevolg van de introductie van de connector. Hoe kleiner het invoegverlies, hoe beter. De algemene eis mag niet meer zijn dan 0,5 dB.

Retourverlies is het vermogen van de connector om de reflectie van optisch vermogen op de link te onderdrukken. De standaardwaarde mag niet minder zijn dan 25dB. De daadwerkelijke toepassing van de connector, het penoppervlak na een speciaal polijstproces, kan het retourverlies groter maken, doorgaans niet minder dan 45dB.

2, uitwisselbaarheid, herhaalbaarheid

Glasvezelkoppelingen zijn universele passieve apparaten. Voor hetzelfde type glasvezelconnector kunnen ze over het algemeen in elke combinatie worden gebruikt en kunnen ze herhaaldelijk worden gebruikt. Daarom liggen de geïntroduceerde extra verliezen in het algemeen binnen het bereik van minder dan 0,2 dB.

3, treksterkte

Voor goed gevestigde glasvezelconnectoren moet de treksterkte over het algemeen niet minder dan 40 N zijn.

4, temperatuur

Algemene vereisten, glasvezelaansluitingen moeten -40 ° C ~ +70 ° C temperatuur normaal gebruikt worden.

5. Aantal swaps

Momenteel gebruikte glasvezelconnectoren kunnen over het algemeen meer dan 1000 keer worden aangesloten en losgekoppeld.

Het bovenstaande is een kort begrip van de vezelconnector. Uit het bovenstaande kunnen we grofweg begrijpen wat de prestaties van de glasvezelconnector zijn, zodat we weten waar het een rol kan spelen!

Fiber Optic Adapter.jpg

Een paar:Optische vezel onderdelen introductie Volgende:De rol van glasvezel hotmelt-connectoren