Glasvezeladapter

- May 24, 2018-

Glasvezeladapter

Glasvezeladapter is een connector voor optische vezels die aan beide uiteinden kan worden ingevoegd in verschillende typen interfaces om conversie tussen verschillende interfaces zoals FC, SC, ST, LC, MTRJ, MPO en E2000 te realiseren. Het wordt veel gebruikt in optische vezelverdeelframes (ODF) en optische vezelcommunicatieapparatuur. , instrumenten, enz., prestaties superieur, stabiel en betrouwbaar, terwijl de glasvezeladapter een verscheidenheid aan typen heeft, zodat u verschillende interfaceconversies kunt bereiken, dus nu is het een relatief gebruikelijk type glasvezeladapter.

Eén, FC-type

Deze connector is voor het eerst ontwikkeld door Japan NTT. FC is een afkorting voor FERRULE CONNECTOR, wat aangeeft dat de externe versterkingsmethode bestaat uit metalen hulzen en dat de bevestigingsmethode een spanschroef is. De vroegste, FC-type connector gebruikte de butt-end van keramische pinnen. Een dergelijke connector heeft een eenvoudige structuur, is gemakkelijk te bedienen en is gemakkelijk te vervaardigen. Het uiteinde van de optische vezel is echter relatief gevoelig voor fijn stof en Fresnel-reflectie is gemakkelijk op te brengen. Daarom is het moeilijk om de rendementsverliesprestaties te verbeteren. Later werd dit type connector aangepast om een pen (PC) met een bolvormig uiteinde aan het uiteinde te gebruiken, en de externe structuur veranderde niet, wat resulteerde in een aanzienlijke toename van de prestaties bij het inbrengen en terugsturen.

Ten tweede, SC-type

Dit is een glasvezelconnector die is ontwikkeld door NTT Japan. De behuizing is rechthoekig en de gebruikte pen en koppelingshuls zijn van dezelfde grootte als het FC-type. Het kopvlak van de pen is meestal PC of APC-type slijpen; de bevestigingsmethode is het gebruik van plug-en-pin klink type, niet nodig om te roteren. Deze connectoren zijn goedkoop, gemakkelijk in te brengen en terug te trekken, hebben kleine fluctuaties in inbrengverlies, hoge druksterkte en hoge installatiedichtheid.

Ten derde, MU-type

De MU-connector is 's werelds kleinste single-fibre connector ontwikkeld door NTT op basis van de SC-connector die momenteel het meest wordt gebruikt. De connector heeft een huls met een diameter van 1,25 mm en een zelfhoudend mechanisme, wat het voordeel heeft dat montage met hoge dichtheid mogelijk is. Met behulp van MU's L.25MM-diameterbussen heeft NTT MU-connectorreeksen ontwikkeld. Ze hebben connectoren met stekkertype (MU-A-serie) voor optische kabelverbinding; achterplaatconnectoren (MU-B-serie) met zelfhoudend mechanisme en vereenvoudigde moffen (MU-SR-serie) voor het aansluiten van LD / PD-modules en stekkers Wacht. Met de snelle ontwikkeling van grotere bandbreedte en grotere capaciteit van glasvezelnetwerken en de brede toepassing van DWDM-technologie zal de vraag naar MU-type connectoren ook snel toenemen.

Fiber Optic Adapter.jpg

Een paar:De rol van glasvezel hotmelt-connectoren Volgende:Verschillende vragen over POE-voeding en UPS-voeding