Kenmerken van GPON Technology-1

- Jul 15, 2019-

Ondersteunt bronmodus TDM, IP-gegevens en videoservices, waaronder de "drie netwerken in één" -service van IPTV, en kunnen een of meer gebruikers de mogelijkheid bieden om de bandbreedte in de loop van de tijd continu aan te passen.
GPON kan IGMP Proxy- en IGMP Snooping-multicast-functies bieden, waarmee multicast-besturing eenvoudig kan worden geïmplementeerd, zodat beter wordt voldaan aan de behoeften van IPTV-multicast-services.
1. Grote capaciteit, kan het probleem van toegang tot het netwerkknelpunt oplossen
Downstream 2.488 Gbps, uplink 1.244 Gbps rate GPON (Gigabit) netwerksysteem, maar kan ook worden uitgebreid tot 10 Gbps via de ingebouwde CWDM-module. Een dergelijk hoog lijntarief ondersteunt meer services en betekent ook meer omzet.
2. Breedte en hoogte, delen van middelen
GPON heeft een hoge bandbreedte van bijna 2,5 G, wat het oorspronkelijke knelpunt voor de bandbreedte van het optische toegangsnetwerk opent en een hoogwaardige bandbreedtebasis legt voor de ontwikkeling van nieuwe diensten in de toekomst (IP-netwerk-tv, drievoudige netwerkintegratie). En hoge bandbreedte wordt gedeeld door een enkele gebruiker (FTTH) of gedeeld door meerdere gebruikers (FTTB of FTTC, enz.), En kan prioriteit bieden, QoS-garanties.
3. Hoge transmissie-efficiëntie
Alle verzonden gegevens zijn verpakt in een framestructuur met een vaste lengte met een nieuw GFP-aanpassingsprotocol van 25 us, dat minder overheadbytes en een hogere transmissie-efficiëntie heeft dan APON- en EPON-technologieën; In het geval van bijna 2,5 G transmissiebandbreedte-eisen, is de transmissie-efficiëntie van GPON 93%, terwijl de transmissie-efficiëntie van A / BPON en EPON respectievelijk 70% en 49% is. GPON heeft een hoge lijnsnelheid en efficiëntie en partitiesnelheid, dus hoe meer flexibiliteit het biedt.
4. Flexibele toegangsnetwerkstructuur, flexibele uitbreiding
Het GPON-systeem kan verschillende netwerktopologieën ondersteunen, zoals ringen en bomen. De backbone vereist alleen single-core / dual-core glasvezel en is verbonden met verschillende diensten via het passieve glasvezel distributienetwerk (ODN). GPON heeft een vertakkingscapaciteit van 1:32, wat buiten het bereik van actieve apparaten valt. Voor een nieuwe uitbreidingslocatie moet bijvoorbeeld slechts één kernvezel worden getrokken van de gereserveerde tak van de nabijgelegen passieve spectrometer naar het nieuwe optische netwerkstation ONT / ONU installatiepunt, en alleen het aantal ONT / ONU kan worden verhoogd om te bereiken uitbreiding. Daarom kunnen gebruikers op een rollende manier worden ontwikkeld; Daarom kunnen de bouwkosten van het netwerk aanzienlijk worden verlaagd. Technische transmissie.

Een paar:Gigabit optische poort Zelfonderhandelingsproces Volgende:SPF en SFF