Weet jij de reden waarom de verbinding met de draadloze router is verbroken?

- Aug 19, 2019-

Met de populariteit en ontwikkeling van het netwerk heeft bijna elk huishouden een breedbandnetwerk geïnstalleerd. Lichtkat en draadloze router als ingang voor thuisnetwerk, ze werken bijna allemaal continu en continu gedurende een lange tijd. Op dit moment is stabiliteit zonder falen de grootste test geworden.

Off-topic onderwerp: Vroege geïnstalleerde breedband, light cat heeft in principe geen draadloze functie, draadloze routers moeten op zichzelf staan (er zijn ook enkele agenten om gebruikers wat goedkope draadloze routers te geven om te gebruiken). Later heeft de geïnstalleerde breedband optische kat in principe een draadloze functie, de draadloze functie is zwak, de antenne is meestal ingebouwd en de draadloze frequentieband is slechts 2,4 GHz, dus het interferentiesignaal is zwak.

Dit komt omdat de optische kat is aangepast door operators, gezien de kosteneffectieve, lage prestaties en gemakkelijk te crashen wanneer het netwerkverkeer en de belasting zwaar zijn. Daarom wordt voorgesteld om de draadloze functie van de optische kat uit te schakelen, de werkmodus van de optische kat in de brugmodus te veranderen en betere draadloze routers met sterkere draadloze signalen te bieden. Maar zolang elektronische producten altijd zullen falen, zijn draadloze routers geen uitzondering. Vervolgens, door verschillende foutfenomenen, uitgaande van mijn praktische ervaring, om de mogelijke oorzaken te analyseren, in de hoop dat u in de toekomst soortgelijke problemen kalm en snel de oorzaak van de fout zult vinden, het probleem oplossen.

In het eerste geval, wanneer het netwerkverkeer groot is, zal er een verbreking of verbreking zijn. Draadloze router WiFi-signaal is erg sterk, maar open de webpagina is gebufferd, download geen verkeer. In dit geval, als de light cat een routeringsmodus is, kan dit gebeuren wanneer de light cat-configuratie laag is en er veel verkeer is. De reden is dat de prestaties van de lichte kat onvoldoende zijn en het systeem crasht. De oplossing is om de lichtkat na stroomuitval opnieuw te starten. Om dit probleem te voorkomen, moeten we de optische kat in bridge-modus zetten. De optische kat is alleen verantwoordelijk voor foto-elektrische conversie. De draadloze router is verantwoordelijk voor PPPoE-nummers en WiFi draadloze functies.

In een ander geval is het falenverschijnsel hetzelfde. Het netwerk is verbroken. WiFi-signaal is sterk, maar de webpagina zit vast. Deze situatie sluit de reden van de lichte kat uit, de basisconclusie is dat het probleem met de draadloze router optreedt.

Deze situatie doet zich voor op goedkope draadloze routers, vooral die met een lage hardwareconfiguratie, alleen 2M of 4M flashgeheugen, 8M of 16M geheugen, enz. Wanneer u een webpagina opent, zijn er in feite tientallen of zelfs tientallen netwerkverbindingen tussen de computer en het netwerk. Voor het downloaden, met name BT of P2P, bereikt het aantal verbindingen honderden of duizenden. Elke verbinding neemt geheugen in beslag en als het aantal verbindingen te groot is en het geheugen onvoldoende is, wordt de verbinding met het netwerk verbroken. De tijdelijke oplossing is om de draadloze router opnieuw op te starten, waardoor de noodzaak om de draadloze router te vervangen door groter geheugen en hogere configuratie volledig wordt opgelost.

In het derde geval gebeurt WiFi van tijd tot tijd. Wanneer het netwerkverkeer groot is, vooral tijdens de piekperiode, verschijnt dit vaker. Dit soort fouten ben ik vaak tegengekomen, omdat de stroomadapter van de draadloze router problemen heeft. Wanneer de piektijd van internettoegang groter is, wordt de belasting van de draadloze router zwaarder, neemt de stroomvoorziening van de voeding toe, worden de prestaties van de stroomadapter zwakker en leidt het stroomtekort tot de automatische herstart van de draadloze router.
Na het vinden van het bovenstaande foutfenomeen, observeerde ik de signaallamp en ontdekte dat wanneer WiFi verdwenen was, de router opnieuw opstartte. Uit de meting bleek dat de slechte contactweerstand van de draadverbinding groot was en de spanning daalde van 12V naar 10V toen de stroom groot was. Na het opnieuw lassen verdween de fout en was het probleem opgelost. Vast en zeker.

Naast de bovengenoemde drie gevallen, is er een situatie geweest, 24-uurs ontkoppeling vindt meestal in de vroege ochtend voor een korte tijd plaats en herstelt vervolgens automatisch. De reden voor deze situatie is dat sommige lokale operators een 24-uurs automatische ontkoppeling instellen, de computerruimte van de operator automatisch in de vroege ochtend wordt verbroken en dan zal de router automatisch opnieuw kiezen, omdat het vroeg in de ochtend is, is toegang tot internet heel weinig, het is niet eenvoudig voor gewone mensen om te vinden.

Wanneer de draadloze router 2.4G en 5G dual-band instelt, is er af en toe wifi voor mobiele telefoons, soms niet. Deze situatie is overdracht tussen 2,4 G en 5 G. De oplossing kan dual-bandintegratie uitschakelen of een automatische weigering van een zwak signaal instellen. Wanneer het 5G draadloze signaal zwak is, is het toegangsverbod opgelost.


Een paar:Optische terminal Volgende:Zes belangrijke punten van intelligente bewaking van beveiligingssystemen