Differentiële relaties tussen Tx en Rx in optische vezelzendontvangers

- Sep 16, 2019-

Optische transceiver is een Ethernet-transmissie media conversie-eenheid die twisted pair-signaal op korte afstand en optisch signaal op lange afstand uitwisselt. Het wordt op veel plaatsen ook Fiber Converter genoemd. Producten worden over het algemeen gebruikt in praktische netwerkomgevingen waar Ethernet-kabels niet kunnen worden afgedekt en optische vezels moeten worden gebruikt om de transmissieafstanden te vergroten, en ze bevinden zich meestal in toegangslaagtoepassingen van breedband MAN, zoals high-definition videobeeldoverdracht voor het bewaken van beveiligingsprojecten en help de laatste kilometer optische vezels te verbinden met MAN en verder. Laagnetwerk speelt ook een grote rol.

image

Bij het gebruik van optische transceivers om verschillende apparaten aan te sluiten, moeten we op verschillende poorten letten.

1. Verbinding van optische transceivers met 100BASE-TX-apparaten (schakelaars, hubs):

Bevestig dat de maximale lengte van het getwiste paar niet meer dan 100 meter is.

Het ene uiteinde van het getwiste paar is verbonden met de RJ-45-poort (Uplink-poort) van de optische transceiver en het andere uiteinde met de RJ-45-poort (gemeenschappelijke poort) van de 100BASE-TX (schakelaar, hub).

2. Verbinding van optische transceiver met 100BASE-TX-apparaat (netwerkkaart):

Bevestig dat de maximale lengte van het getwiste paar niet meer dan 100 meter is.

Het ene uiteinde van het getwiste paar is verbonden met de RJ-45-poort van de optische transceiver (100BASE-TX-poort) en het andere uiteinde is verbonden met de RJ-45-poort van de netwerkkaart.

3. Aansluiting van optische transceiver op 100BASE-FX:

Bevestig dat de lengte van de optische vezel het bereik van de apparatuur niet overschrijdt;

Het ene uiteinde van de optische vezel is verbonden met de SC / ST-connector van de optische transceiver en het andere uiteinde is verbonden met de SC / ST-connector van het 100BASE-FX-apparaat.

TX wordt verzonden en Rx wordt ontvangen. In optische vezels zijn er paren ontvangers en ontvangers. Ontvangen en ontvangen moet tegelijkertijd gebeuren. Het is problematisch om te ontvangen of niet om te ontvangen. Als de verbinding tot stand is gebracht, moeten alle aan / uit-lampjes van de optische transceiver branden.


Een paar:Hoe dubbele frequentie routing en single-frequentie routing te overbruggen (deel 3) Volgende:Analyse van de bedradingsmethode van het familiebeveiligingssysteem (2)