Computer networking concepten

- Feb 13, 2017-

Computernetwerk is een product van de combinatie van moderne communicatie- en computer technologie. Zogenaamde computernetwerk is verdeeld in verschillende geografische gebieden van computers en toegewijde communicatielijnen voor externe apparaten die zijn aangesloten in een grote, machtige netwerksystemen, zodat een groot aantal computers het gemakkelijk maakt om het doorgeven van informatie aan elkaar, gedeelde bronnen, zoals hardware, software, gegevens en informatie. Populaire, netwerk is kabel, telefoonlijn of draadloze communicatie, verzameling van onderling verbonden computers.

Netwerken functioneren via het netwerk, om verbinding te maken met u en andere gebruikers in een netwerk te delen van netwerkbronnen, bijvoorbeeld bestanden op een schijf en een printer, modem, enzovoort, en ze kunnen ook informatie met elkaar uitwisselen.

Netwerk classificatie

Volgens het gebied van computernetwerken, kunnen we het indelen van het netwerk in het LAN (LAN, Local Area Network) en Wan (WAN, Wide Area Network). Local area network (LAN) is een kleine computernetwerk apparaten die worden gebruikt binnen de geografische grenzen van communicatienetwerk van onderling samen verbonden, kunnen bevatten een of meer subnetten, meestal beperkt tot het bereik van duizenden meters. Zoals een kamer of een gebouw, of op een campus netwerk heet een LAN, WAN netwerk (WAN) verbindingen grotere geografische gebieden, is vaak een land of een continent. Het doel daarvan is om de verdeling van de verre LAN interconnect. We praten meestal over het Internet, dat de grootste en meest typische WAN netwerk is.


Een paar:Voorkomende soorten LAN Volgende:De volgende generatie (NGN) kern-soft-netwerkschakelaar