Communicatie-industrie: 29 basiskennispunten voor optische vezelcommunicatie

- Jul 31, 2017-

Optische vezelcommunicatie, verwijst naar de overdracht van stem-, beeld- en datasignaalmodulatie op de optische drager, optische vezel als transmissiemediumcommunicatie.


1. Intrinsiek verlies van vezel : Rayleigh verstrooiing, intrinsieke absorptie, enz.

2. Buigen : Optische vezel buigen wanneer het licht in een deel van de optische vezel verloren gaat door verstrooiing, wat resulteert in verlies.

3. Knijp : Het verlies van een kleine buiging van een vezel wanneer het wordt geperst.

4. Onzuiverheid : Het verlies veroorzaakt door het absorberen en verstrooien van licht in de vezel.

5. Ongelijk : De brekingsindex van het optische vezelmateriaal wordt niet gelijkmatig veroorzaakt door het verlies.

6. Butt : Het verlies van de optische vezel docking, zoals: verschillende assen (single mode fiber coaxiale mate vereisen minder dan 0,8μm), het eind oppervlak en de as zijn niet verticaal, ongelijk eindige oppervlak, daling hart diameter mismatch en las kwaliteit is arm.

7. Multimode Fiber : Centre glass core teaching Grof (50 of 5μm), kan een verscheidenheid aan lichtvormen doorstaan. De kleuren zijn echter groter, wat de frequentie van de overdracht van digitale signalen beperkt, en de verhogingen met afstand zullen ernstiger zijn. Bijvoorbeeld, de 600mb / km vezel heeft slechts 300MB bandbreedte op 2KM. Daarom is de multimode vezeltransmissieafstand relatief dichtbij, meestal slechts een paar kilometer.

8. Single-mode vezel : middelste glazen kernonderwijzer dun (de kerndiameter is over het algemeen 9 of 10μm), alleen een lichtmethode. Daarom is de dispersie van de kleuren van de modellen zeer klein, geschikt voor communicatie over lange afstanden, maar de chroma-dispersie speelt een belangrijke rol, zodat de single mode-vezel een hoge vereiste heeft voor de spectrale breedte en stabiliteit van de lichtbron, die smaller is en De stabiliteit is beter.

9. Conventionele optische vezel : vezeloptische productie lang thuis om de frequentie van vezeltransmissie te optimaliseren in een enkele golflengte van licht, zoals 1300μm.

10. Dispersie-verschoven optische vezel : vezeloptische productie lang thuis de optische vezel transmissie frequentie is geoptimaliseerd bij twee golflengten van licht, zoals: 1300μm en 1550μm.

11. Mutant Optische Vezel : De brekingsindex van de vezelkern aan de glazen bekleding is abrupt. De kosten zijn laag, de vormkleuren verspreiden hoog. Geschikt voor korte afstand communicatie met lage snelheid, zoals: industriële controle. Eénvoudige modevezel is echter erg klein vanwege de kleurenverspreiding, zodat de single mode-vezel mutatie-type aanvaardt.

12. Tapered Fiber : De vezelkern aan de glazen bekleding van de brekingsindex wordt geleidelijk kleiner, waardoor Gao in de vorm van sinusvormige transmissie kan worden, waardoor de verstrooide sterfkleuren kunnen verminderen, de bandbreedte van de vezel vergroten, de transmissieafstand verhogen, maar de kosten zijn Hogere, nu multimode vezel is de gradiënt type vezel.

13. Elektrische zender : De hoofdtaak is PCM-codering en signaalmultiplexing.

Multiplexing verwijst naar de combinatie van meerkanaalsignalen in een fysieke kanaaloverdracht, naar het ontvangende einde met speciale apparatuur om de signalen te scheiden. Multiplexing kan het gebruik van communicatielijnen aanzienlijk verbeteren.

14. Bemonstering : Het proces van discrete digitale signalen vanaf de oorspronkelijke tijd en de amplitude van een continu analoog signaal, en veranderen in tijd en amplitude.

15. Code : Verwijst de bemonstering van M-type signalen volgens een bepaalde regel door een set van binaire of andere nummers. Elk signaal kan worden weergegeven door N 22, M en N om m = 2n te ontmoeten. Bijvoorbeeld, als de gekwantificeerde amplitude 8 is, moet elke amplitude in de codering worden voorgesteld door een 3-binaire sequentie.

16. Time Division Multiplexing : als de door het kanaal bereikte gegevensoverdracht snelheid groter is dan de totale dataoverdrachtssnelheid van elk signaal, kunt u de kanaaltijd in een van de tijdschijven (tijdslotsen) gebruiken volgens een bepaalde regel om Deze tijdschijven toewijzen aan elk signaal, elk signaal kan alleen in hun eigen tijd binnen de exclusieve kanaaloverdracht zijn, dus het signaal zal elkaar niet interfereren.

17. Frequentiedivisie Multiplexing : Wanneer de kanaalbandbreedte groter is dan de totale bandbreedte van elk signaal, kan het kanaal worden verdeeld in verschillende kanalen, die elk gebruikt worden om het signaal te verzenden. Of de frequentie is verdeeld in verschillende frequentiesegmenten, de verschillende signalen in verschillende transmissiekanalen, de verschillende bands zullen elkaar niet beïnvloeden, zodat verschillende verkeerssignalen tegelijk kunnen worden verzonden. Dit is Frequency Division Multiplexing (FDM).

18. Code Division Multiple Access (CDMA) : deze techniek wordt gebruikt in mobiele communicatie, verschillende mobiele stations (of mobiele telefoons) kunnen dezelfde frequentie gebruiken, maar elk mobiel station (of mobiele telefoon) is toegewezen aan een unieke 'code sequentie' , De volgordecode en alle andere 'code sequenties' zijn niet hetzelfde, zodat elke gebruiker geen interferentie maakt met elkaar. Het heet "Code Division Multiple Access" (CDMA) technologie, omdat het verschillende mobiele stations (of mobiele telefoons) onderscheidt door verschillende "code sequenties".

19. Ruimteafdeling Meerdere toegang (SDMA) : Deze techniek maakt gebruik van ruimtelijke verdeling om verschillende kanalen te vormen. Bijvoorbeeld, met behulp van meerdere antennes op een enkele satelliet, worden de balken van elke antenne op verschillende gebieden van het oppervlak van de Aarde afgevuurd. Earth stations in verschillende delen van de grond, ze werken tegelijkertijd, zelfs met dezelfde frequentie, niet inmeng met elkaar.

20. Lijncode: Ook bekend als kanaalcodering, vezelversterkerfunctie, is het digitale signaal in de gelijkstroom- en laagfrequente componenten elimineren of verkleinen, om te verzenden, ontvangen en bewaken in optische vezel. In het algemeen kan worden samengevat als drie categorieën: scrambling binary, Word conversie code, insert type code.

21. Modulatiemodus : Analoge communicatie kan gebruik maken van amplitudemodulatie, FM, modulatie van hetzelfde type, het gebruik van digitale modulaties, die overeenstemmen met de amplitude shift keying (ask), Frequency shift keying (FSK), Phase shift keying (PSK ); Er zijn maar twee soorten van de Ask-on-off toetsen (ook), het huidige digitale communicatiesysteem maakt gebruik van OOK-PCM-formaat, die bij de communicatiemodus voor intensiteitsmodulatie-directe detectie (IM-DD) bestaat, is de eenvoudigste en meest elementaire manier In de communicatie modus. Het coherente communicatiesysteem kan gebruik maken van Ask, FSK of PSK-PCM formaat, dat is een complexe en geavanceerde communicatie modus.

22. Sensibiliteit van de optische ontvanger : gedefinieerd als de minimale ingangsoptische vermogen die door de ontvanger vereist is, op voorwaarde dat de gewenste bitrate gegarandeerd wordt.

23. Optische koppeling : De optische kracht van dezelfde golflengte wordt getikt of gesloten. Via de optische koppeling kunnen we het tweekanaal optisch signaal langs de weg synthetiseren.

24. Optische isolator : Een passief optisch apparaat dat alleen eenrichtingslicht kan passeren, zijn werkprincipe is gebaseerd op de niet-wederkerigheid van de Faraday-rotatie.

25. Fiberoptische jumper Magneto-optische isolator : kan ook worden gezegd als een enkele tovenaar, de isolator die in de voorkant van de laser en optische versterkers wordt geplaatst, om te voorkomen dat het systeem het reflectielicht op de prestaties van het apparaat en zelfs beschadigt.

26. Optisch filter : Het instrument dat wordt gebruikt voor golflengte selectie, die de gewenste golflengte uit een breed scala aan golflengten kan selecteren en het andere licht dan deze golflengte wordt afgewezen. Het kan gebruikt worden voor golflengte selectie, geluidsfiltrering van optische versterkers, winstverdeling, retrocessie / demultiplexing.

27. Fiber optic connectors : Een apparaat voor het aansluiten van optische vezels. Het heeft een onontbeerlijke positie in het optische vezelcommunicatie- en meetinstrument. Het is anders dan de vezel-optische vaste verbinding, kan worden gedemonteerd, flexibel te gebruiken, dus ook wel optische connectors of optische connectors. In het algemeen vereist de vezelcontact kleine grootte, klein toegangsverlies, herhaalbare demontage, hoge betrouwbaarheid, lang leven, lage prijs enzovoort.

28. Optische Attenuator : Het wordt gebruikt voor het verzwakken van optische energie, het wordt voornamelijk gebruikt in de meting van glasvezel systeem, signaaldemping van het korte afstand communicatiesysteem en de systeemtest. Optische vezel jumper licht demper vereist licht gewicht, kleine maat, hoge precisie, goede stabiliteit, handig gebruik en ga zo maar door. Het kan worden verdeeld in vaste, gegradeerde variabele, doorlopende instelbare meerdere.


Een paar:POE test Volgende:Wat is het verschil tussen FTTH en FTTB?