Voorkomende soorten LAN

- Feb 13, 2017-

-LAN LAN (Local Area Network) is een kleine regio verschillende communicatie-apparaten met elkaar zijn verbonden in een netwerk, dekking over het algemeen beperkt tot een kamer, gebouw of Park. LAN kenmerken zijn: korte afstanden, minder vertraging, hoge snelheid en transmissie gegevensbetrouwbaarheid.

Gemeenschappelijk soorten netwerken omvatten: (Ethernet) Ethernet, fiber distributed data interface (FDDI), ATM (asynchronous transfer mode), de token ring-netwerk (Token Ring), netwerk Switching, hun topologie transmissiemedia, overdrachtssnelheid, dataformaat, er zijn vele verschillende aspecten. Welke is de meest gebruikte Ethernet LAN-a bus structuur, is de snelste en meest economische netwerk. We kort op Ethernet (Ethernet), fiber distributed data interface (FDDI), ATM (asynchronous transfer mode) wordt ingevoerd.

1, FDDI-netwerken

Fiber Distributed data interface (FDDI) LAN-technologie is nu volwassen een transmissie. Deze transmissiesnelheid tot 100 Mb/s netwerktechnologie is gebaseerd op de standaard ANSIX3T9.5. De kenmerken van het netwerk heeft getimede token Protocol, ondersteunt een groot aantal topologieën en transmissiemedia voor optische vezel. Met behulp van optische vezel als transportmiddel heeft vele voordelen:

1, een lange transmissie-afstand, maximale lengte tot 2KM tussen aangrenzende stations, de maximale afstand tussen de stations is 200KM.

2, heeft een grotere bandbreedte, FDDI bandbreedte ontwerp voor 100Mb/s.

3, met elektromagnetische en radiofrequentie-interferentie onderdrukking mogelijkheden tijdens het overdrachtsproces wordt is niet onder de invloed van elektromagnetische en radiofrequentie lawaai, heeft geen invloed op de apparatuur.

4, vezel-voorkomt dat de overdracht proces was afluisteren, ook een einde aan de golven van het afluisteren, die het meest veilige transmissiemedium is.

2, Ethernet, Ethernet

Ethernet is Xerox, en digitale apparatuur en Intel LAN standaard ontwikkeld door de drie bedrijven, en voor het eerst gepubliceerd in de vroege 80, genaamd DIX1.0. 1982 gemodificeerde versies DIX2.0. De drie bedrijven in te dienen deze specificatie voor IEEE (Institute of elektrische en elektronische ingenieurs) 802 Comité, nadat een lid van de IEEE, doorgegeven aan de officiële IEEE-standaard en genummerd als IEEE802.3. Ethernet- en IEEE802.3, hoewel er veel verschillende, de termijn Ethernet 802.3 wordt algemeen beschouwd als compatibel. IEEE 802.3 normen voorgelegd aan de internationale organisatie voor standaardisatie (ISO), de eerste gezamenlijke technische Commissie (JTC1), opnieuw herzien werd ISO8802.3.


Een paar:Passieve vezel toegang netwerkintegratie Volgende:Computer networking concepten