Analyse van de zeven trends van industriële ethernet-toekomstige ontwikkeling

- Aug 02, 2018-

Met de ontwikkeling van het industriële internet heeft de ontwikkeling van industrieel Ethernet de aandacht getrokken. Volgens de enquête presenteert de toepassing en ontwikkeling van industriële Ethernet-technologie de volgende zeven trends: eenvoudig (39%), kostenbesparingen (27%), beter activabeheer (23%) en verhoogde productiviteit (22%). . De analyse en optimalisatie van gegevens vormen de basis voor intelligente productie. De openheid en compatibiliteit van Ethernet-protocollen helpen bedrijven om de informatie-eilanden van de bovenste en onderste lagen te openen.

Adoptiepercentage: 52% van de bedrijven van de respondenten gebruikt Industrial Ethernet-technologie en nog eens 41% is van plan deze in de toekomst toe te passen. Gedreven door de concepten Internet of Things, Industry 4.0 en Industrial Internet, zullen er in de toekomst steeds meer apparaten op het hele netwerk van de fabriek worden aangesloten, en worden ze intelligente apparaatterminals die big data kunnen bieden. Marktonderzoeksbureau Gartner heeft voorspeld dat er tegen 2020 wereldwijd 25 miljard aangesloten apparaten zijn, meer dan twee keer de wereldbevolking. Vierenveertig procent van de respondenten voorspelt dat productiviteitswinsten in 2015 rechtstreeks verband houden met Ethernet-technologie en 49% verwacht te blijven investeren in Ethernet-producten en -services.

Integratie: respondenten met 40% van de operaties, services of geïntegreerde Ethernet-technologieën werken in de operationele of engineeringafdelingen, gevolgd door IT-afdelingen, die goed zijn voor 23%, terwijl de respondenten in de IT-afdeling voor productie 16% hebben. 50% van de respondenten zei dat controle-, automatiserings- en instrumentatietechnologie geïntegreerd zijn met Ethernet-technologie in hun ondernemingen, terwijl slechts 29% van de bedrijven een hoge integratie realiseerde. 7% van de bedrijven heeft helemaal geen integratie. Slechts 38% van de respondenten beschouwt zichzelf als experts in Ethernet-technologie en nog eens 53% wijst erop dat ze "enigszins vertrouwd" zijn met technologie.

Vertrouwelijkheid: 45% van de respondenten gaf aan dat vertrouwelijkheid een grote uitdaging is bij het meer gebruik van de Ethernet-technologie. Bij de implementatie van Ethernet-privacytechnologie was 61% van de respondenten gebaseerd op IT-regels, 15% gebruikte de regels van hun afdeling en 8% besloot om te worden overgelaten aan de systeembeheerder.

Kosten: bij vergelijking van de kosten van producten, software en diensten die door respondenten zijn gekocht, gaf 45% aan meer te hebben uitgegeven aan producten en software dan aan services, vergeleken met 59% in 2014. 26% van de respondenten zei dat de telefoonrekeningen gelijk zijn in beide categorieën. Industrial Ethernet-apparatuur aangekocht door 23% van de bedrijven van het bedrijf is goed voor meer dan 50% van de totale communicatie-uitrusting.

Protocol: Het meest industriële Ethernet-protocol dat door respondenten wordt gebruikt, is EtherNet / IP (32%). Andere belangrijke protocollen zijn: ModbusTCP (23%), PROFINET (20%), EtherCAT (11%), Ethernet PowerLink (4). %), HARTIP (3%), CC-LINKIE (2%), MECHATROLINK-III (2%) en EPA (1%).


Een paar:Welke soorten SFP-transceivers zijn er? Volgende:Ethernet toepassingen en functies