Analyse van GPON- en EPON-tijdsynchronisatietechnologie (deel 1)

- Aug 15, 2019-

Met de snelle ontwikkeling van draadloze diensten neemt de bandbreedtevereiste van draadloze backhaul (koppeling tussen basisstation en draadloze schakelapparatuur) snel toe. Omdat draadloze spraak en draadloze gegevens met lage snelheid in het verleden de belangrijkste diensten van draadloos waren, hadden draadloze basisstations minder bandbreedte nodig, zodat het huren van E1 / T1-lijnen aan de vraag kon voldoen. Tegenwoordig, met de komst van het 3G-tijdperk, zorgt de snelle ontwikkeling van draadloze gegevens- en videodiensten ervoor dat de vraag naar dekking en bandbreedte van draadloze netwerken blijft groeien.

Omdat het groeipercentage van de bandbreedte veel sneller is dan dat van de inkomsten, worden exploitanten geconfronteerd met de tegenstrijdigheid van toenemende inkomsten. Retourleaselijn is goed voor ongeveer 45% van de totale OPEX-kosten van operators. Voor traditionele spraakdiensten kunnen 2G-basisstations in principe 1-2 E1 / T1 verzenden. Op dit moment is de tegenstelling tussen bandbreedte en omzet niet prominent. Maar in het tijdperk van 3G hebben basisstations meestal 4-5 E1-interfaces nodig, en basisstations die HSDPA ondersteunen, hebben misschien zelfs 8-16 E1 / T1 nodig. Daarom, als de transmissiemodus van het huren van E1 / T1 nog steeds wordt aangenomen, zal de OPEX van zijn netwerk blijven stijgen vanwege de toename van de vraag naar bandbreedte, waardoor operators moeten zoeken naar goedkope draadloze retouroplossingen met zakelijke beveiliging en kwaliteitsborging.

PON, als een van de netwerktechnologieën die aan de behoeften van bovengenoemde operatoren kunnen voldoen, heeft steeds meer aandacht gekregen van operatoren en standaardorganisaties. GPON / 10G GPON tijdsynchronisatie-oplossing is voltooid en aangekondigd in ITU-T-gerelateerde standaardseries. IEEE werkt ook aan de relevante normen van EPON / 10G EPON tijdsynchronisatie-oplossing en zal binnenkort worden vrijgegeven.

image

Vereisten voor tijdsynchronisatie voor draadloze retournetwerken

Vanwege het gebruik van asynchrone basisstationtechnologie is er voor WCDMA geen behoefte aan een draadloos retournetwerk voor tijdsynchronisatie. Voor CDMA2000 en TD-SCDMA wordt de synchrone basisstationtechnologie gebruikt, dus het draadloze retournetwerk is nodig om tijdsynchronisatie te bieden. De LTE van 4G neigt ook naar synchrone basisstationtechnologie. Volgens de eis van de 3GPP2-standaard (cdma2000 internationale standaard) is de nauwkeurigheid van tijdsynchronisatie beter dan (+3? S), dus de nauwkeurigheid van tijdsynchronisatie tussen basisstation en referentieklok is beter dan (+1.5? S). Volgens de eis van de 3GPP-standaard (internationale standaard van TD-SCDMA en WCDMA) voor TD-SCDMA, is de nauwkeurigheid van tijdsynchronisatie beter dan (+3? S); op dezelfde manier is de nauwkeurigheid van tijdsynchronisatie tussen basisstation en referentieklok beter dan (+1,5? S). Daarom is de nauwkeurigheidsvereiste van fasesynchronisatie tussen basisstation en referentieklok beter dan (+1,5? S).

Uit de bovenstaande analyse blijkt dat de vereiste voor tijdsynchronisatie de basisvereiste is van cdma2000, TD-SCDMA, LTE en andere draadloze systemen voor het retournetwerk. Als PON geen zeer nauwkeurige tijdsynchronisatie ondersteunt, kan PON niet als deze draadloze retournetwerken dienen.


Een paar:PoE-schakelaar standaard (deel 1) Volgende:Backplane-bandbreedte van schakelaars