Een korte introductie van de structuur en de belangrijkste technologieën van het GPON-systeem

- Jul 05, 2019-

GPON is een flexibele gigabit per seconde glasvezelverbinding voorgesteld door ITU-T. Het biedt meerdere services met ATM-cellen en GEM-frames ter ondersteuning van breedband full-service toegang voor commerciële en residentiële services. GEM (GPON Encapsula TIonMetod) is vergelijkbaar met de universele kaderprocedure GFP en is een unieke verpakkingsmethode van GPON. Het heeft niet alleen de mogelijkheid om Gigabit per seconde te verzenden, weerspiegeld in de naam, maar is ook een nieuwe PON-technologie die wezenlijk verschilt van het bestaande PON-systeem.
1. Inleiding
Met de voortdurende snelle ontwikkeling van internet en de populariteit van personal computers, zijn er verschillende multimedia- en IP-diensten met toegevoegde waarde ontstaan. Er is al een xDSL-toegangstechnologie die niet kan voldoen aan de enorme behoefte aan bandbreedte, en toegang tot het netwerk is een "knelpunt" geworden voor de ontwikkeling van het hele netwerk. Rekening houdend met deze realiteit, begon het Full Service Access Network (FSAN: Full Service Access Network) in januari 2001 met standaardonderzoek naar PON-systemen boven lgb / s.
FSAN probeert een full-service toegangsschema te zoeken dat flexibel, programmeerbaar, snel, efficiënt, goedkoop is en beschikt over uitgebreide bedrijfs- en bandbreedtebeheermogelijkheden die bestaande en toekomstige bedrijven effectief kunnen ondersteunen, en vormt geleidelijk de GPON-reeks van standaard specificaties.
2 GPON Referentieconfiguratie
De netwerkstructuur van GPON bestaat uit het lokale apparaat OLT Line Terminus van GPON, het externe toegangsapparaat ONT (OpticalNetwork Unit) en ODN (Optical Division Network), waarin ODN geen elektronische bronapparaten bevat, Alle optische takelapparaten van ODN bestaan uit passieve apparaten zoals passieve optische takken (plitter) en vereisen geen waardevolle actieve apparaten. In de GPON-netwerkstructuur kan een OLT meerdere GPON-modules hebben, die elk leiden tot een onafhankelijk GPON-toegangsnetwerk en door passieve optische takken en optische vezels zijn verbonden met meerdere verschillende soorten ONU's, zoals weergegeven in figuur 1 [l].

image

Over de structuur en belangrijkste technieken van GPON System
Afbeelding L GPON-systeemreferentieconfiguratie
Het lokale apparaat OLT van GPON is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor hogesnelheidsverbindingen met het wide area network of backbone grootstedelijk gebiedsnetwerk en verzendt high-speed verbonden gegevensinformatie via ODN naar het externe toegangsapparaat ONU. Als een krachtig optisch netwerkplatform worden packet-gegevens en TDM-toepassingen in transmissie-indelingen zoals IP / SONET / SDH / ATM / CWDM ondersteund op de GPON-architectuur, en de bovengenoemde toepassingsdiensten kunnen transparant worden overgedragen. Om te voldoen aan de strenge eisen van TDM voor realtime en chattering, heeft het een compleet servicegarantie-mechanisme en probleemoplossingsmogelijkheden, met een downlink-snelheid tot 1.244 Gb / s of 2.488 Gb / S.
Het ONU-apparaat voor externe toegang is hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de verbinding met het client-apparaat, dat fungeert als een hub voor de multi-service gegevensstroom van de client. Het kan transparant worden verzonden in het oorspronkelijke formaat van de pakketgegevens en TDM-servicestroom, waardoor de integriteit en eenheid van de serviceprestaties worden gewaarborgd. Het biedt gebruikers ook rijke netwerkinterfacetypen en standaardsnelheden om te voldoen aan de behoeften van gebruikers voor meerdere services.
ODN is verantwoordelijk voor de overdracht van gegevenssignalen van passieve toegangslijnen voor optische vezels. De transmissieafstand is korter dan die van actieve optische vezel toegangssystemen. Het dekkingsbereik ligt binnen 40 km. De netwerkstructuur is flexibel en er is geen aparte computerruimte nodig. Het onderhoud is relatief eenvoudig. Daarom kan deze toegangsnetwerkstructuur economisch allerlei gebruikers van full-service toegangsdiensten voorzien.

Een paar:Het verschil tussen SFP + en XFP Volgende:Vertraging schakelen