1103/5000 Verschillende technologieën voor FTTX-implementatie 2

- Jun 28, 2019-

Vandaag vertelt Leitong Technology u vooral EPON

1. EPON
EPON werd voorgesteld door de EFM (Ethemet in de First Mile) onderzoeksgroep opgericht door de IEEE 802.3 werkgroep in november 2000. Het is een organische combinatie van goedkope, efficiënte, volwassen Ethernet-technologie en PON-netwerkstructuur. EPON Ethernet is een carrier, met behulp van point-to-point-structuur en passieve glasvezeloverdracht, met een downlink-snelheid van 1 Gbit / s en een uplink-gegevensstroom in een burst-Ethernet-pakket. EPON kan bepaalde lopende onderhouds- en beheerfuncties (OAM) bieden.
Omdat EPON Ethernet-technologie overneemt, heeft het een enorm kostenvoordeel. In vergelijking met traditioneel Ethernet voegt EPON hoofdzakelijk twee delen toe: de simulatiesublaag onder de Media Access Control (MAC) -laag en de MPCP als onderdeel van de MAC-laag. De simulatiesublaag zorgt ervoor dat het volgende point-to-multi-point netwerk eruit ziet als een multi-point-to-point link op de bovenste laag van het protocol. Dit wordt bereikt door een logische link-ID (LLID) toe te voegen aan het begin van elk pakket om de 2 bytes te vervangen. De extra MPCP implementeert de besturing van het toegangstijdvak van het lokale apparaat tot het externe apparaat, waardoor EPON voorwaarden kan bieden voor het leveren van een verscheidenheid aan diensten. Door een geschikt algoritme voor mediatoegangscontrole te selecteren, kan EPON TDM en andere tijdgevoelige services verzenden.

image

De eerste EPON was gebaseerd op 100 Mbit / s snelle Ethernet-technologie. Veel van de producten op de markt genaamd EPON zijn eigenlijk gebaseerd op de PON-technologie van 100 Gigabit Ethernet en behoren niet tot de EPON gestandaardiseerd door IEEE 802.3.3 Ah. Daarom is de PON-technologie op basis van Gigabit Ethernet gedefinieerd door IEEE 802.3 allemaal ook bekend als GEPON, om het te onderscheiden van de originele technologieën en producten.

Een paar:Instapniveau schakelaar Volgende:Selectie en gebruik van optische modules